DeZona.com

Спасяват спортната база на НСА в Равда

Спасяват спортната база на НСА в Равда фотография: http://nsa.bg/

Правителството обяви спортната база на Национална Спортна Академия Васил Левски в гр. Равда за обект с национално значение за втори път.

След безкрайните протести на студенти и преподаватели от НСА, както и на множество доброволци, след всички възмутени коментари по темата и безумни предложения за решение на проблема – най-накрая има развитие на казуса и то в полза на държавата и народа, а не на частния бизнес. Министерски съвет гласува за втори път базата да е обект с национално значение. Първият опит е през 2010 г., но Висшият съдебен съвет отменя решението.

Решението в момента засяга около 85 дка, а това от 2010 г. за около 135 дка, но все пак цялостта на базата се гарантира и в тази площ.

Искрено се надяваме тези действия, предприети от управляващите, да завършат с щастлив край за НСА и българските спортисти да бъдат още по-мотивирани в тренировките си. Моментната развръзка е доказателство, че всеки проблем има решение. Жалко, че трябваше да се организират протести, живи вериги и какви ли не акции, за да се предприемат адекватни действия.

Последно променена в Сряда, 09 Май 2012 21:10

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version