DeZona.com

Възстановяването на плажовете край Бургас ще струва над един милион лева

Фотография: turizamiotdih.com

Вече има отпуснати средства, с които ще бъдат възстановени плажовете край Бургас, които пострадаха от бурите преди три месеца. В задълженията на общината влиза само брегоукрепване, но не и възстановяване на липсващия пясък.

Според Атанас Терзиев – заместник областен управител на Бургас, всички дейности по възстановяването на плажните ивици ще струват над един милион лева. Той допълни още, че общините ще извършат брегоукрепване, но няма да доставят липсващия пясък, тъй като подобно явление се наблюдава всяка година и морето само ще се погрижи за възстановяването на пясъка.

Експерти смятат, че активният туристически сезон няма да се забави, дори е възможно да подрани, тъй като багери вече са започнали да „ремонтират" бреговете, а собствениците на пострадалите заведения се включват активно във възстановяването на плажовете.

Царево е най-пострадалия град от зимните бури. Там шест лодки, морския фар и десетки метри асфалтиран път бяха отнесени от морето. Затова ремонтните работи в града ще включват подмяна на асфалтовата настилка, възстановяване на оградата и запълване на пукнатините.

DeZona се надява, че възстановителните работи и брегоукрепителните дейности ще бъдат извършени качествено и в срок, така че да намалят значително опасността от подобни разрушения в бъдеще и едновременно с това да на ощетят първите туристи по родното черноморие с познатите незаровени изкопи, видим бетони и стърчащи армировъчни пръти.

Последно променена в Сряда, 02 Май 2012 18:12

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version