DeZona.com

Бойко Борисов: Варна е приоритет за правителството!

Бойко Борисов: Варна е приоритет за правителството! фотография: publicsbg

"Варна е ясен и категоричен приоритет на правителството". Думите са на премиера  Борисов от тазсутрешния му телефонен разговор с кмета на морската ни столица, Кирил Йорданов. Това съобщи на пресконференция самият Йорданов. Ето и подробностите...

Варненският кмет е поканен в София на среща с министър-председателя следващата сряда. На нея ще бъдат коментирани най-важните проекти за крайморския град. Основен акцент в разговора ще бъде изграждането на пречиствателната станция и дълбоководното заустване на „Златни пясъци". Проектът ще струва 49,3 млн. лв. Ще се обсъди и изработването на проект за интегриран градски транспорт на стойност 56 млн. евро. В темите ще бъде включен и ремонтът на бул. Трети март. Предвижда се да бъде напълно разрушен, а след това - изграден наново, заедно с подземната инфраструктура. Булевардът ще минава от Дома на красотата до входа на „Владиславово". По предварителни разчети на общинарите във Варна необходимата инвестиция ще е около 12 млн. лв. Според Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, сумата е значителна. По думите й, в момента за същата стойност се обновяват около 25 км. второкласни пътища. Кметът на Варна ще обсъди с Борисов и естакадата над свлачището „Трифон Зарезан" и вариантите за финансиране. Двамата държавници ще коментират и изработването на план за развитие на града, който трябва да е готов до 23 септември. Предвижда се разделянето на Варна на три зони – централна, зона с ромско население и смесена зона. 

Желаем ползотворни резултати от срещата, макар че последната идея за "зона с ромско население" леко ни притеснява. Дали няма да станем свидетели на раждането на "българския Бронкс"? Разбира се, първо ще изчакаме да видим какво ще включва в планът и след това ще коментираме. А междувременно апелираме: не забравяйте и съдбата на Морската градина, драги управляващи!

 

източници: http://dariknews.bghttp://radiovarna.bnr.bg


Още по темата Варна:

Протест срещу застрояването на Морската градина във Варна

Варна вече не е за варненци!

Стефан Русев от INDESIGN: Морската градина е душата на Варна

Последно променена в Вторник, 24 Април 2012 11:36

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version