DeZona.com

Ninja

Не съм архитект, нито дизайнер. Аз съм просто човек, на когото му пука в каква среда живее. Именно за града ще ви говоря тук. За далаверите, за безотговорността, за занижените стандарти... и за нашето мълчание. Ако искате да се чуе гласът ви, пишете ми. Ще говоря заедно с вас. 

арх. Павел Янев ALL In studio

Арх. Павел Янев завършва математическата гимназия в родния си град Варна. След това се дипломира като архитект в катедра „Жилищни сгради" на УАСГ, София. Понастоящем е партньор с Волен Валентинов в ALL in studio - студио за архитектура и дизайн. Пише за няколко архитектурни и лайфстайл блога.

Константин Ачков

Константин Ачков завършва Националната художествена академия в София, специалност "Скулптура", степен магистър. Член е на Съюза на българските художници. През 1996 г. участва в юбилейната изложба "100 години Национална художествена академия в София". Две години по-късно печели стипендия от фондация "Отворено общество".

арх. Владислав Костадинов

Арх. Владислав Костадинов завършва Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Пловдив, спец. "Строителство и архитектура" през 2004 г. От  2010 г. е магистър-архитект в УАСГ – София. Основател е на студио за архитектура и дизайн 8 ½

Десислава Средкова

Десислава Средкова се дипломира през 2009 г. като бакалавър в Технически университет Варна, специалност "Инженерен дизайн". През 2010 г. получава магистърска степен от университета NABA в Милано, специалност "Интериорен дизайн".

арх. Павел Янчев

Павел Янчев е архитект, завършил е УАСГ през 2007 г. Работил е в София, Москва и Брюксел. В момента завършва магистратура по урбанизъм в Лювен, Белгия. Съорганизатор е на конкурса за Метростанция 20 в София.

Валентин Водев

Валентин Водев завършва магистърска степен по арт–индустриален дизайн в Университета по приложни изкуства във Виена през 2005 г. и още една - в Кралския колеж по изкуствата, Лондон. Заедно с Марлене Лиска и Якоб Илера основава студио CIO.

арх. Юлиян Пиперов

Юлиян Пиперов е роден в София през 1968 г. Завършва английска гимназия, след което през 1995 г. придобива магистърска степен по архитектура от Университета по архитектура, строителство и геодезия, както и такава по мениджмънт и маркетинг от същото учебно заведение. От 1995 до 2000 г. основава и развива фирма ЮПАрх в София.

Sashecco

"Сашецо" ООД е основана през септември 2006 г. с управители арх. Александър Асенов и арх. Цветомир Крумов. Дейноста на фирмата е свързана с проектиране на обществени, жилищни, промишлени сгради и изготвяне на архитектурни интериорни проекти.

Красимир Капитанов

Красимир Капитанов е роден през 1968 г. Следва "Живопис" в Националната художествена академия при проф. Светлин Русев. Работи в сферата на интериорния дизайн повече от 15 години.

арх. Веселин Веселинов

Веселин Веселинов е роден в гр. София през 1986г. Дипломира се като архитект в катедра „Теория и История на Архитектурата", УАСГ, гр. София през 2011 г. Понастоящем развива самостоятелна практика, усъвършества себе си в широк спектър от дейности и очаква нови предизвикателства.

Варненски

Аз съм прост човек, инженер. Нито искам да ме знаят, нито да ме виждат. Искам просто душата ми да е чиста. Който мен ме прочете, той ще ме познае.

1/2 арх. + 1/2 инж. Калинко Малинков

Калинко Малинков е събран от всички краища на България и те му дават живот няколко години преди началото на прехода. Целеустремено, още от детската градина, започва да се занимава със строителство, като се очаква скоро да получи пълни права да използва и двете си титли пред името си. Понастоящем учи ЗУТ за гимнастика на мозъка и се опитва да продължава да променя себе си и града в който живее.

арх. Александра Вадинска

Aрх. Александра Вадинска завършва УАСГ през 2005 г., катедра „История и теория на архитектурата". Още от следването си тя се интересува от опазване на архитектурното наследство. Тогава се поражда и любовта й към сградите – недвижими културни ценности и археологията. От дипломирането си до сега тя работи в тази сфера и е член на БНК на ИКОМОС.

арх. Ивко Станев

Арх. Ивко Станев завършва УАСГ, София. Интересите му са в областта на архитектурата, урбанизма и интериорния дизайн. Част е от екипа на сп. Домът.

арх. Ина Динева

Aрх. Ина Динева завършва УАСГ през 2009 г. Специализира „Опазване на архитектурното наследство" към катедра История и теория на архитектурата. Част е от екипа на ProvoCAD.

арх. Росица Браткова, студио Aedes

Арх. Росица Браткова завършва Университетът по Архитектура, строителство и геодезия в София. Практикува в студиото на арх. Петър Диков, където работи по Бизнес Парк София.През 2003 г., заедно с арх. Пламен Братков, основава Aedes Studio. Портфолиото на Aedes включва архитектурни проекти, интериорен, графичен и медиен дизайн.

Бойка Николова и инж. Йоана Кончарска Студио Findesign

Студио Findesign е основано от Бойка Николова и инж. Йоана Кончарска. Двете работят в сферата на мебелния и интериорния дизайн. Реализират както частни, така и обществени проекти.

Виолета Тодорова Set-Up Studio

Set Up Studio се състои от три млади и амбициозни дами, работещи в сферата на интериорния дизайн. Виолета Тодорова е една от тях. Тя сподели с нас мнението си на специалист относно детайлите в цялостното изграждане на интериора.

Доц. д-р Николай Ненов

Доц. д-р Николай Ненов е директор на Регионален исторически музей – Русе от 2001 г. насам. Има богат професионален опит, членувал е в доста професионални организации. Има редица реализирани образователни и изследователски проекти. Изявявал се е и като сценарист на документални филми. В биографията му са налице още изложби, публикации, съставителство и редакторство на научни сборници, научно-популярни, научни съобщения.

Елена Георгиева Studio L interior design

Елена Георгиева завършва инженерен дизайн в ЛТУ- гр. София. В момента работи съвместно със Златан Дапчев в Studio L interior design.

И. Е. Станков

И.Е. Станков не е архитект, просто запален любител на архитектурата. Пловдивчанин, живеещ в момента в Берлин.

Ивайло Здравков

Ивайло Здравков е съосновател на „Енпром“ ООД. Това е консултантска компания, която представя своите услуги на български фирми и предприятия, които искат да развиват и управляват своя бизнес успешно. Фирмата разработва и управлява проекти за кандидатстване по различни национални, европейски и международни финансови програми. Изработва и маркетингови стратегии, бизнес планове и финансови анализи.

Мартин Проданов

Мартин Проданов е роден в София през 1990 г. Живял е в чужбина - Нигерия, Франция... Учил е в Художествената академия в Страсбург. В момента е студент 3 курс специалност "Архитектура" във ВСУ „Черноризец Храбър".

Николай Петков

Казвам се Николай Петков, тук не пиша от името си на архитект, а от името на един гражданин.

Силвия Димитрова

Силвия Димитрова завършва ЛТУ, гр. София с бакълавърска степен по инженерен дизайн през 2007. Оттогава досега работи във VitrА-България, където изпълнява длъжността дизайнер и маркетинг мениджър.

Стефан Русев от студио: INDESIGN

INDESIGN е варненско студио за интериорен и мебелен дизайн. Разработват интериорни проекти за жилищни и обществени пространства.

Студио Fimera Design

Fimera Design е студио за интериорен и продуктов дизайн. Екипът работи в сферата на общественото и жилищното проектиране, разработва индивидуални мебели и обзавеждане, детайли за аранжиране. Студиото е създадено през 2006 г. от Мая Костова-Сбиркова, Валери Маринов и Иван Гроздев.

студио funkt

Студио funkt е съставено от петима млади архитекти - Илиан Хаджиин, Александър Карадинков, Мария Балева, Мартин Ангелов и Валентин Денков. Част от екипа е и Лора Варийска, която отговаря за маркетинга и комуникациите. "За нас архитектурата не е ЗУТ, а пространството, което ни заобикаля, въздейства и възпитава обществото. Може би сме наивни, но се надяваме да допринесем за една по-хуманна, екологична и спокойна среда, в която да отгледаме децата си. Убедени сме, че ако всеки върши работата си с желание, светът ще бъде по-добър."

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version