DeZona.com

Проект на Иван Парлапанов за конкурса "Проектирай кухнята на BOSCH"

Когато кухнята има непосредствена връзка с дневната, трябва да изглежда елегантно и почти невидима. Трябва да има голямо свободно пространство, което да предразполага за повече светлина и приятни гледки.

След като кухненските уреди на BOSCH са разработени с една нова и високотехнологична система за по-леко и модернизирано ежадневие, така и дизайнът на кухнята ще бъде един приятен акцент. На тази част от дома трябва да бъде гледано като картина или скулптура, така че да се впише в дневното помещение и трапезарията, които са свързани и нямат преградни стени. Така няма да бъде нарушена целостта на един изискан и красив интериор.

Кухните днес се разработават максимално мобилни, за да се постигне по-голям простор, когато не се използват и съответно по-голямо удобство, когато домакинята се настани зад уредите. Съвременните механизми, които съм използвал, дават възможност на тази кухня да бъде инкогнито и също при използването й да има удобна площ за работа.

В композицията на кухненската мебел присъстват два стилни капитонирани кожени елемента, които добре се вписват с елегантения гланциран бял завършек на шкафовете, изработени от MDF. За по-добро осветление, както и за приятна гледка по време на бързо хранене и закуска прозорецът е уголемен в цялата височина на междуетажното пространство. Пред него стои кожена пейка, която е отделен елемент, който сякаш е излязъл от кухненския шкаф. На това място, което се явява като акцент, се оформя един кът, който може да допълни дневната като едно релаксиращо място с хубав изглед и също да подобри удоволствието на домакинята от готвенето. Другият кожен елемент, който си комуникира с пейката и допълва картината е вратата към кухненския плот. Системата за отваряне е волксваген, при която вратичката се измества напред и нагоре.

В кухненския плот, изработен от кориян, който допълва мекотата и стила на мебелите са вградени мивка и котлони за вграждане (MCSA037177_PIE645T14E) от зелената серия на BOSCH. В шкафовете под работната площ е вградена съдомиялна машина (MCSA048564_SMV69T60EU) от същата серия. От двете страни на централния плот за работа са вградени хладилник с фризер (MCSA038778_KIL38A51) и фурна (MCSA037475_HBR33B550), която позволява отварянето й да бъде странично, което е много удачно и осигурява добра видимост при поставянето на фурната на по-високо ниво.

Падащ скрит плот е част от кухнята, който добавя най-приятното за хранене място пред прозореца. По време на готвене може да бъде използван като допълнителен плот, което ще подобри комфорта при работата. Зад тази „падаща" вратичка от кухнята в дълбочината на шкафа мястото остава използваемо като библиотека, място за подправки и други кухненски аксесоари.

Това са удобствата и предимствата, които ще има една домакиня, когато домът й има на разположение зелените уреди на BOSCH в елегантна „Кухня инкогнито".

Изготвил: Иван Парлапанов

 

Последно променена в Сряда, 14 Март 2012 17:01

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version