DeZona.com

Бойлери Therm 4000 O от Bosch

Бойлери Therm 4000 O от Bosch Проточен бойлер Therm 4000 O на Bosch

Представяме ви проточните бойлери Therm 4000 O на Bosch - малки и компактни уреди, които са независими от електрическата мрежа и работят с широко разпространените и икономички бутилки пропан-бутан. Това обаче не става за сметка на високата мощност (за сравнение - ако разчитаме на електрическо захранване, 19KВ мощност е възможна само с 3-фазен ток). Therm 4000 O може да бъде преоборудван за работа с природен газ, което допълнително улеснява използването му всеки дом. Ето повече информация за този уред...

Therm 4000 O на BoschНеограничени възможности за използване

Therm 4000 O е специално предназначен за захранване на цяло домакинство със стандартна потребност от топла вода - например кухненската мивка, умивалник и душ в банята.

За да го имате в дома си, няма да ви се наложи да предприемате съществени строителни промени. Проточният бойлер от Bosch е настроен за работа с пропан-бутан, което го прави перфектната алтернатива за подгряване на вода за вилни зони и отдалечени местности. Therm 4000 O може да бъде преоборудван за работа с природен газ и да осигурява топла вода в жилище, чиято отоплителна инсталация е отделена от подгряването на битова вода. Разходът му на пропан-бутан при максимална мощност е 1,7 kg/h, а на природен газ - 2,3 m3/h. Минималното работно налягане е 0,10 bar, a максималното водно налягане - 12 bar. Диапазонът на мощността на Therm 4000 O е между 7 и 19,2 kW. Изключително малките му размери от 58х31х22,8 см предоставят почти неограничени възможности, за да намерите място за него в дома си.

Therm 4000 О: на челната позиция

Днес средната дневна консумация на топла вода на човек от домакинство варира между 30 и 60 л., отнесена към изходяща температура от 50оС. Това респективно рефлектира върху едни нови, по-завишени изисквания по отношение на икономичността, но по този показател Therm 4000 O печели златен медал. Моделът работи чрез енергоспестяващ проточен принцип, при който студената вода се подгрява при преминаването й през самия топлообменник. Така се спестяват загубите на енергия, които иначе биха възникнали при необходимостта от нейното съхрание. Работата с Therm 4000 O е проста – при пускане се натискат едновременно бутонът за включване и този на пиезо запалката. Пламне ли горелката, той е напълно готов за употреба и от кранчето моментално потича топлата вода. Настройката на температурата е лесна - завъртането на регулатора по посока обратна на часовниковата стрелка увеличава водния дебит и намалява температурата на водата.

Най-висок стандарт

Therm 4000 O е с най-висок стандарт по отношение на икономичност, екологичност, качество и надеждност. За да се постигне това, както и възможно най-голяма полза при експлоатация, в производството му са вложени технологично ноу-хау и иновативни материали. Хидроблокът, например, е изработен от подсилен с фибростъкло полиамид, който може да се рециклира 100%. Сред най-голeмите предимства на Therm 4000 O е автоматичното регулиране на дебита на газ спрямо водния дебит за поддържане на постоянно висока температура. Дори в случай на малък дебит и ниско налягане се постига постоянен комфортен добив на топла вода. Безопасността на Therm 4000 O е гарантирана от термоелектрически датчик за изгасяне на пламъка, както и температурен ограничител, предпазващ топлообменника от прегряване. Безопасната работа е подпомагана и от димоотводно обезопасително устройство, което изключва Therm 4000 O в случай, че се проявят някакви смущения в тази част на уреда.

За подробни характеристики на Therm 4000 O изтегли pdf187.29 KB.

За инструкции относно монтажа му изтегли pdf766.03 KB.

http://www.bosch-climate.bg

Последно променена в Сряда, 07 Март 2012 22:38
Още в тази категория: Соларни системи от Bosch »

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version