DeZona.com

K-Bar от Koh Design Studio

K-Bar от Koh Design Studio фотография: личен архив

Проект: K-Bar
Студио: Koh Design Studio

Тип: Пиано бар

Площ: 200 кв.м

Местоположение: Варна, България

Описание: Интериорна разработка и реализация на пиано бар във Варна. Характерна особеност на помещението са прозорците, заемащи 2/4-ти от стените, както и недотам високият таван (h2,50 м). LED осветлението е силно застъпено в проекта.

Галерия:

Чертежи:

Още за проекта от Kоh Design Studio: 

Много рядко се случва клиентът да каже, че заведението му е с некомерсиална цел. Точно такъв беше случaят с K Bar. Мястото се намира на единадесети панорамен етаж в Комфорт Бизнес Център в град Варна. K-Bar е VIP Lounge Piano Bar, където луксозната, но деликатна и изискана атмосфера не те кара да стоиш „на тръни", а напротив - предразполага те. Мястото е предназначено за бизнес срещи, коктейли и презентации, а достъпът е на клубен принцип. Пълното доверие от страна на клиента ни даде възможност да работим с качествени материали и да реализираме идеята, която първоначално имахме за пространството.

особеностите

Спецификата на мястото е, че 2/4-ти от стените са заети от прозорци, а височината на готовия таван е само 2,50 м, което за квадратурата от 200 кв.м е доста малко. Това предполагаше внимателен подход при избора на материали. Ето защо за изграждането на интериора използвахме предимно черно стъкло, мозайка и ръчно надраскан метал: материали, които имат качеството да отразяват и дават повече пространство и въздух.

детайлите

За елегантната обстановка допринасят внимателно подбрани елементи като мозайка от последната колекция на Bisazza, подчертнао женствените полилеи и наземни декоративни лампи на Патриция Уркиола за Foscarini в комбинация с меки тъкани и правени по поръчка мебели и детайли. В същото време елементи като стени, таван и под създават усещане за арт инсталация, която обединява постранството, разчупвайки строгостта на използваните цветове - предимно черно, бяло, сиво и металик.

осветлението

Осветлението е ключов елемент в пространството. През деня помещението е със завидно количество дневна светлина и прекрасна панорама към морето, а през нощта настроението се преобразява от възможностите на използваната LED система, която създава изключително преживяване за сетивата. С изключение на лампите и бар столовете, всички останали елементи на пространството са направени специално за него от наш проект.

на бара

Поради спецификата на входа, разработихме S-образен, зигзагообразен, динамичен елемент, който интуитивно въвежда посетителя в заведението и като линия на движение кореспондира с формата на бара. И двата елемента (вход и бар) са на един светлинен режим на осветление, който допълнително подчертава връзката между тях. Изградената от метал и черно стъкло S-образна стена, заемаща цялата височина на стената, допълнително отразява пространството, създавайки причудливи пречупвания, но запазвайки цялостта му.

Уникалната монолитна форма на бара е допълнителнo подчертана от хоризонтална месингова лента, която върви по цялата му дължина. В дълбочина се вижда една от двете светлинни арт стени. Изградени от метал, черно стъкло и плексиглас, те визуално увеличават височината на тавана - един от проблемните моменти в проекта. Задната част на бара е изградена от ръчно ляти релефни полу-прозрачни елементи от смола, монтирани на черен рефлектиращ фон със задно диодно осветление.

Таванът е изграден от черни, лъскави, метални ламели, правени по поръчка, които са разположени по цялата дължина на тавана. От едната страна те се свързват с S-образната стена, а от другата - с декоративните светещи пана, които минават по цялата височина на стените.

През деня цветовата палитра на бара е сведена до черно, бяло, сиво и златисто, но същеврвменно е и изключително еклектична и богата чрез комбинирането на текстури и материали, които правят пространството поетично и статично. През нощта обстановката е по-приглушена, поради динамичното декоративно осветление, което сме използвали.

богатство на текстури

Ръчно струговани крака от дърво и метал, комбинация от два вида кадифе и орнаментирана дамаска в чернo-бяло на фона на изчистен филцов килим и мозайка от последната колекция на Bisazza. Въпреки че черният цвят е доминиращ в пространството, то не изглежда тъмно. През деня количеството светлината, идващо от двете страни на прозорците, създава изключителни цветни рефлекси, които заглушават черното.

ах, морето

Поглед към морето на фона на белия роял и осветление на Патриция Уркиола за Foscarini. Изискване на клиента беше гледката към морето да не се нарушава от високи мебели, а посетителят да може да се наслаждава на нея в комфортна и уютна атмосфера. За тази цел се наложи използването на специфична височина маси и столове, правени по поръчка.

цветно

Цветовете от двете светлинни арт стени преливат в богата гама от нюанси на жълто, синьо, лилаво, червено и зелено. Стените и подът в тоалетните са третирани по същия нaчин, както и главното пространство. Стените са с подчертана дървена щампа, подът е решен с черни плочки, а плотовете на мивките са в черно стъкло.Всички проекти на Koh Design Stdio

3D: Бутик за цветя от Kоh Design Studio

3D: Бутик за цветя от Kоh Design Studio

Проект: Floris магазин за букети Студио: Kоh Design Studio Площ: 60 кв.м търговска зала, общо 170 кв.м Местоположение: Варна, България Описание: П...

Два представителни апартамента от Koh Design Studio

Два представителни апартамента от Koh Design Studio

Проект: Два представителни апартамента за строителна фирма от Варна Студио: Kоh Design Studio Площ: 180 кв.м (oбща за двата апартамента) Описание: ...

K-Bar от Koh Design Studio

K-Bar от Koh Design Studio

Проект: K-BarСтудио: Koh Design Studio Тип: Пиано бар Площ: 200 кв.м Местоположение: Варна, България Описание: Интериорна разработка и реализ...

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version