DeZona.com

Бaр Bedroom от Красимир Капитанов

Бaр Bedroom от Красимир Капитанов снимки: личен архив

Проект: Bedroom

Студио: Kрасимир Капитанов 

Тип: Бар

Площ: около 250 кв.м

Местоположение: Пловдив, България

Описание: Проект за заведение, чийто бар е разположен по цялото протежение на една от страните. Разпределението на масите и мебелите е П-образно. 

Галерия:

Още за проекта от Красимир Капитанов: 

Конструкцията е от метални бели греди, с опънати платна от винил. Изградена е подпокривна конструкция от Х-образни елементи, която създава илюзията за изкуствен втори таван. На тези детайли са монтирани прожекторите и са поставени завеси. Отстрани заведението е почти изцяло отворено, като се изключи стъкленият черно-бял панел с надписи Bedroom.

паралели

Мога да кажа кое е новото в сравнение с бар Bedroom в Слънчев бряг. Това са ръчно изработените обли авторски елементи в бара. Скулптурно изработеният детайл, който се мултиплицира по цялата хоризонтала на бара, е дело на Free Art Décor, колеги, дипломирани скулптори, с които сме завършили заедно Художествената академия. Те изпълниха визуализацията ми едно към едно. Диванът също е авторски проект, специално за Bedroom, и е произведен за първи път. Покритието му е от кожа, а подлакътниците са иноксови.

бар

Барът минава по цялото протежение на една от страните. Разпределението на масите и мебелите е П-образно. Типът заведение предполага комфортно сядане, което автоматично налага липса на високи места, като изключим бара. Създадени са два зелени "оазиса" в центъра. Има 100% видимост към тях от всички страни. Някои от зоните са леко повдигнати, за да не се получава дискомфорт и изолация на хората в краищата на заведението.

светлинно шоу

Има голям брой малки прожектори, които светят с нормална нажежаема жичка, в топлата гама и имитират дневно осветление. Разположени са по металните форми на тавана. Предвидени са и около 30 прожектора, които светят разпределено както надолу, така и под ъгъл от 45 или 900. Някои светят нагоре към платната. С тези прожектори се добива основно осветление, което, освен че дава нормална видимост и комфорт на посетителите, създава интересна игра на светлосенките и прави осезаема динамиката в тавана. Второто осветление е от локално насочени осветителни тела към всяка една от зелените зони. Те играят централна роля в заведението. Третият тип е RGB LED осветление. Светлината е индиректна, а телата са скрити навсякъде и светят по предварително зададен режим. Детайлите на бара са осветени с RGB осветление, което е вертикално надолу и подчертава релефа. Има LED осветление зад стената с авторски растер с надпис Bedroom. LED e проектирано и под всички дивани, както и по ръбовете, където свършват зелените площи. Цялото RGB осветление е програмирано така, че през определен период да сменя няколко цветови спектъра, подбрани деликатно, за да няма "остри" и крайни цветове като червено или зелено. Последното действие в светлинното шоу са професионалните скенери, които дават конкретни анимирани графични детайли, светлинни ефекти и петна, също програмирани да светят през определен период, цветови градус и т. н.

материали

Използваните материали са естествени и земни. Платната, които висят навсякъде, са изработени от ленен плат. Всички възглавници са от същата текстилна материя. Дървесината на пода е обработвана на ръка. Няма нищо изкуствено в целия дизайн, като изключим винила на покрива, който предпазва от дъжда.

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version