DeZona.com

Многофункционална сграда Air Trade Center от Ателие Серафимов Архитекти

Многофункционална сграда Air Trade Center от Ателие Серафимов Архитекти фотография: buildingoftheyear.bg

Проект: Air Trade Center

Студио: Ателие Серафимов Архитекти

Изпълнител: Хоризонт - Иванов

Тип: Обслужваща сграда, производствено хале, складове, офиси и шоурум

Площ: РЗП = 2737 кв.м

Година: 2008

Местоположение: гр. София, България

Описание: Целта на проекта Air Trade Center Sofia е да се изгради централа за страната, която да съчетае чисто индустриалните функции в едно с експозиционните и административни нужди, свързани с дейността на компанията.

Галерия:

Чертежи:

Още за проекта:

Ситуация: Проектът е ситуиран на отлична локация, както за транспортните нужди на сградата, така и за достъп на клиенти и служители - северната страна на бул. „Цариградско шосе", между отклонението за кв. „Горубляне" и кръстовището с ул. „Димитър Пешев". Проектирано е северно локално платно на бул."Цариградско шосе" за захранването на обекта. Сградата е обезпечена с две товаро–разтоварни рампи за TIR камиони и малки товарни автомобили. Предвидени са паркоместа за клиенти и служители с необходимата площ за маневриране и обслужване на сградата.

Концепция: Чрез едно просто и изчистено решение е търсена ясна дефиниция на индустриалните и обществени зони при запазване на необходимите връзки помежду им. разделянето е осъществено, както в плановото решение, така и в отделните нива на сградата. това дава възможност за безконфликтна експлоатация на сградата. С трафика си бул. „Цариградско шосе" предоставя отлична възможност за експониране на сградата и създаване на характерен архитектурен образ и въздействие. Архитектурно–художественото решение е характерно с проектирането на три изявени еркерни обема динамично ориентирани в двете посоки и фронтално на булеварда, даващи лице на сградата във всички посоки на нейното възприятие. Намерението на авторите е да се създаде един запомнящ се и емблематичен образ, оставящ ясна следа в силуета на булеварда.

Сградата е номинирана в категорията "Производствени сгради" в конкурса "Сграда на годината" 2008.

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version