DeZona.com

Жилищна сграда с подземни гаражи, офиси и медицински център от Архитектурна група Цонков

Фотография: buildingoftheyear.bg

Проект: Жилищна сграда с подземни гаражи, офиси и медицински център

Студио: Архитектурна група Цонков

Изпълнител и инвеститор: Силур 2000

Тип: Многофамилна жилищна сграда

Местоположение: София, България

Описание: Сградата e разположена между два калкана и съдържа партер, шест жилищни етажа, терасовиден етаж и сутерен, обслужвани от едно комуникационно ядро със странично осветление оборудвано с асансьор за 8 лица.

Галерия:

Чертежи:

 

 

 

 

 

 

Още за проекта:

Сутеренът съдържа една двойна и четиринадесет единични гаражни клетки с достъп от маневрено хале, а рампата е с отопляема настилка, като на тераса над подземният гараж са разположени допълнителни паркоместа. На партерния етаж са разположени офис със самостоятелен достъп от улицата, медицински център и входно фоайе. На втори и трети са разположени по един двустаен, един тристаен и четиристаен апартамент. На четвърти и пети етаж са разположени по един тристаен апартамент, два двустайни апартамента и едно ателие. На шести и седми етаж са разположени по един четиристаен апартамент и един пет стаен апартамент. На терасовидния етаж са разположени два тристайни апартамента.

Конструкцията е монолитна, със стоманобетонни носещи елементи и плочи и с тухлени зидове.

Фасадата към улицата е изпълнена като вентилируема, с облицовъчни панели от цинкова ламарина с титаниево покритие (производство на UMICOR), а централната рамка е с покритие от композитни панели на TRESPA. Сградата разполага с всички необходими инсталационни системи за комфортно обитаване включително и ефектно фасадно осветление на ERCO.

Сградата е номинирана в категорията "Жилищни сгради или комплекси" в конкурса "Сграда на годината" 2009.

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version