DeZona.com

Два представителни апартамента от Koh Design Studio

Два представителни апартамента от Koh Design Studio Фотография: личен архив

Проект: Два представителни апартамента за строителна фирма от Варна

Студио: Kоh Design Studio

Площ: 180 кв.м (oбща за двата апартамента)

Описание: Два апартамента, разработени за фирма Комфорт. Разположени са на предпоследен етаж в бизнес сграда във Варна. По проект ремонтната дейност трябва да стане с минимална намеса в архитектурния план на двете жилища, защото повечето от офисите на по-долните етажи в сградата функционират по това време. Освен това настилките в коридорите на апартаментите и баните също са завършени, климатичната инсталация е предварително заложена, а интериорните врати - монтирани на място.

Галерия апартамент М:

 

Галерия апартамент N:

Още за проекта от Kоh Design Studio:

Имайки предвид заварената ситуация и това, че апартаментите няма да бъдат постоянно обитавани, а ще са предимно за гости, работата се оказа интересна и предизвикателна. Подходът беше да се създадат две уникални по рода си всекидневни, не само функционални, но и артистични, които да се различават коренно една от друга. Желанието на собствениците беше някои от елементите, използвани в единия апартамент, да присъстват и във втория, но по различен начин, а спалните в двете жилища (общо три на брой) да са решени със сходна визия.

акцентите

Цветовата палитра и на двата апартамента е предимно в светли нюанси и естествена топла гама. Използвахме камък и дърво, орнаментирани тапети, много стъкло, огледало и акценти в жълто и черно. Част от мебелите купихме от Selamore, а останалите се изработиха по наш проект. Осветлението е от Prandina и Milan, а вграденото LED осветлението е по поръчка от Light Source.

всекидневна 1

Двете всекидневни са разработени според възможностите на пространството и неговите характерни особености. Първата е дълго пространство с френски прозорци, разположени по протежение на цялата стая и заемащи почти 11 м. Функционално, всекидневната е разделена на: кухня, трапезария и зона за отдих, които преливат една в друга. Елегантното ефирно осветление (естествено и декоративно) придава на пространството простор и лекота. Различните зони имат свои характерни елементи. Свободностоящите мебели са в бял лак, а акцентите - в жълто и черно. Подовата настилка е с щампа от екзотично дърво, а килимът е в нюанси на графитеното сиво-черно. Всекидневната е с югоизточно изложение, което допълнително допринася за ефирното и леко усещане на пространството през деня. Заоблените осветителни тела разчупват строгите линии на помещението.

всекидневна 2

Втората всекидневна, от гледна точка на използваните материали, се характеризира с подчертан скулптурен характер. По ширината на помещението минават две колони с геобразна форма, които играят роля при зонирането на пространството. Комбинацията от ситно растеризирана светлосива мозайка, естествен гранит с динамична шарка, използваните огледало и бяло стъкло, в комбинация с деликатно поставеното осветление, създава наслада за сетивата и приятна релаксираща атмосфера.

равносметка

В заключение може да се обобщи, че духът на апартаментите е съвременен, но далеч от това да бъде наречен минималистичен. Независимо от преобладаващата светла палитра, изчистени линии и силни графични акценти, атмосферата е уютна. Общата квадратура на апартаментите е 180 кв.м. Въпреки че площта е достатъчно голяма, усещането за пространство и лекота е подсилено от използваните огледала и стъкло, които играят и ролята на свързващи елементи.

Още информация за проекта вижте в описанието към снимките от галерията.Всички проекти на Koh Design Stdio

3D: Бутик за цветя от Kоh Design Studio

3D: Бутик за цветя от Kоh Design Studio

Проект: Floris магазин за букети Студио: Kоh Design Studio Площ: 60 кв.м търговска зала, общо 170 кв.м Местоположение: Варна, България Описание: П...

Два представителни апартамента от Koh Design Studio

Два представителни апартамента от Koh Design Studio

Проект: Два представителни апартамента за строителна фирма от Варна Студио: Kоh Design Studio Площ: 180 кв.м (oбща за двата апартамента) Описание: ...

K-Bar от Koh Design Studio

K-Bar от Koh Design Studio

Проект: K-BarСтудио: Koh Design Studio Тип: Пиано бар Площ: 200 кв.м Местоположение: Варна, България Описание: Интериорна разработка и реализ...

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version