DeZona.com

Преустройство на апартамент от Set-Up Studio

Преустройство на апартамент от Set-Up Studio Фотография: сп. Домът

Студио: Set-Up Studio 

Tип: Апартамент

Площ: 100 кв.м

Местоположение: София, България

Описание: Чрез сериозна реконструкция на апартамента, Set-Up Studio постигат един изчистен и семпъл интериор, без излишни детайли.

Галерия:

Чертежи:

Още за проекта:

Желанието на клиента е за изчистен и семпъл интериор, без излишни детайли.

реконструкция

Апартаментът претърпва сериозна реконструкция, тъй като е изключително нефункционален – нещо, характерно за новите кооперации, изникващи край столичните булеварди, какъвто е и случаят тук. Дизайнерите премахват всички излишни стени, така че да получат сравнително по-просторни и функционални пространства. Премахнати са антрето, кухнята и тоалетната и всичко е обединено в общо дневно пространство.

обзавеждане

Съчетанието на кухненските шкафове и тези за връхни дрехи и обувки, естественото и хармонично присъствие на кухненския остров в общото помещение, решението на вратата към спалните, която се слива със стената, са най-впечатляващите елементи от интериора. Избраните мебели са модерни като визия, с изчистена линия и покритие гланцов лак в неутрална цветова гама. За основнен материал по подовете на дневната и коридора, водещ към съседните помещения, е избран гранитогрес. Осветлението в общото помещение е вградено в тавана, като е разпределено в съответни зони. Освен него има и допълнително осветление като черната стоящата лампа Cadmo Vetro по дизайн на Карим Рашид до дивана и това под горния ред кухненски шкафове, което дава допълнителна светлина при нужда. Голямото кожено канапе и трапезарните столовете в черно са от Bo Concept, а трапезарната маса и композицията от стенни шкафове – от Nido. Килимът, наподобяващ керамични плочки, е от Carpet Max. Абсорбаторът, успешно имитиращ осветително тяло, е модел Star на Elica, вградените електроуреди са Ariston, а помощните кухненски уреди са дизайнерска серия на Alessi, както и няколко модела в лицето на Krups и Philips. Повечето аксесоари са от Bo Concept.

За сметка на една малка съществуваща стая по стария архитектурен план (която дизайнерите са елиминирали), от Set-Up Studio са постигнали по-голяма детска стая и по-просторна и функционална баня, както и разширяване на родителската спалня. За детската Виолета Тодорова е заложила на плоскости с ламинатно покритие в цвят избелен дъб, който дава добър фон за пъстрите детски аксесоари и играчки.

Спалнята (както и гардеробът и скрин – тоалетката в нея плюс кухнята и мебелите за детска спалня) е реализирана от РЕА 4 – България. В спалнята има вградено осветление пред гардероба и висящи от тавана осветителни тела над нощните шкафчета. Подовата настилка е от естествен паркет, а върху него е разположен и дизайн акцентът в спалнята – Panton Chair на Вернер Пантон.

Можем да отбележим фаянсът от Nido и санитарният фаянс, идващ от Roca, използван е и гранитогрес. Банята също е получила доза допълнителен обем, благодарение на умелата реконструкция на студиото в апартамента. Определено не е имало кой знае какви трудности, тъй като всички основни моменти са били решени предварително, още на етап проектиране. 3D модел на интериора не е бил правен, но тук е мястото да се каже, че до последният детайл при осъществяването на проекта не се е наложила нито една корекция, дори и най-дребната.

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version