DeZona.com

Жилищна сграда Браила от RG Projects

Жилищна сграда Браила от RG Projects фотография: rg projects

Проект: Жилищна сграда Браила

Студио: RG Projects (арх. Веселин Русев, арх. Мануел Мануелян)

Изпълнител: Бибов и Ко

Тип: Многофамилна жилищна сграда

Площ: РЗП = 1200 кв.м

Местоположение: Пловдив, България

Описание: Обектът е малка средноетажна жилищна сграда с кота корниз 12 м, с разположение в централната градска част на град Пловдив, в близост до река Марица, непосредствено до зелената площ между реката и пешеходния мост.

Търсен е различен и аргументиран подход в намирането на устойчив архитектурен модел в контекста на задълбочен прочит на средата и характера на застрояване (свързано).

Приоритет в архитектурно отношение е функцията и интегрирането на: околната и социална среда в синтез на критерии за висок комфорт, надеждност, технологичност, енергоефективност, съобразена със съвременните европейски стандарти за проектиране и строителство.

Галерия (RG Projects):

Чертежи:

 

 

 

 

 

 

Визуализации (RG Projects):

Още за проекта:

В сградата са реализирани логистично-двустайни жилища с площ около 70-85 кв.м и панорамни апартаменти 120 кв.м на горно етажно ниво с използване на възможността за добро изложение, осветeност и ориентация към зеленото дворно пространство.
Транспортните подходи са разделени в зони: Автомобилен към ул. Богдан – технологично решение с автомобилна платформа към подземното ниво за паркиране и Жилищен подход откъм ул. Браила и периферно обществените обекти в зона партер.
Изпълнена е вентилируема керамична фасада CREATON с повърхност плочите „Gerilt" (на вълни) и алуминиеви окачвачи по системата Т–gasket в строг геометричен ритъм с окачената фасада. Вентилируемата фасада е в изчистени обеми с ритмична смяна на негатив и позитив, от композитни фасадни плоскости REYNOBOND с алуминиеви окачвачи към тях по системата BRAVO и 20 cм пласт от минерална вата.
Сградата е номинирана в категорията "Жилищни сгради или комплекси" в конкурса "Сграда на годината" 2011.

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version