DeZona.com

Валентин Водев

Валентин Водев

Валентин Водев завършва магистърска степен по арт–индустриален дизайн в Университета по приложни изкуства във Виена през 2005 г. и още една - в Кралския колеж по изкуствата, Лондон. Заедно с Марлене Лиска и Якоб Илера основава студио CIO.

Уеб сайт:: http://valentinvodev.com Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Дизайн на четири колела

Четвъртък, 22 Март 2012 17:09

Този път няма да си говорим за сгради и улици, а за... автомобили! Поводът е акцията "The Rover Renaissance Experiment", организирана от Валентин Водев, съвместно с Good Wives and Warriors, Мартин Найденов и Dini Kennedy Valerie Wolff и осъществена в рамките на 7 дни, по време на едно от предишните издания на London Design Week.

Валентин Водев е сред успелите български продуктови дизайнери в чужбина. Неговите произведения печелят овациите на многобройната публика на световните дизайн изложения. Кулминацията е спечелването на Red Dot Concept Award с проекта си за електрически велосипед Biquattro през 2009 г. Ето какво ни разказа той за Лондон, връзката му с България и професията дизайнер...

Седмици на дизайна: къде сме ние?

Понеделник, 31 Октомври 2011 10:21

На последните изложения в Лондон, Токио и Милано забялязах две основни тенденции по отношение на дизайна. Едната е конкретно занимаваща се с функционалността на продукта и иновацията в производството, материала и употребата му, а другата е насочена към прокарването на интерактивно и критично послание към потребителя чрез продукта. За да съм колкото може по-ясен, бих изброил няколко примера от 100% Design London и 100% Design Tokyo.

DeZona.com © DezonaGroup Ltd. All rights reserved.

Top Desktop version